Førstehjælp / UddannelseKurser for virksomhederSikkerhedOm BFUC

Seks gram træ kan ødelægge dit sommerhus

Mere skal der ikke til. En enkelt tændstik kan være nok til, at dit sommerhus brænder ned til grunden. Beredskabsforbundet lancerer kampagne, der skal nedbringe antallet af brande i sommerhuse.

Beredskabsforbundet lancerer kampagne
Hvert år er der omkring 200 brande i fritidshuse. I mange tilfælde skyldes brandene uforsigtighed. Beredskabsforbundets kampagne lanceres derfor for at nedbringe antallet af brande.

Uforsigtighed og gør-det-selv
Tal fra de kommunale redningsberedskabers indberetninger viser, at de hyppigste årsager til brande i sommerhuse er skorstensbrande som følge af, at der er fyret forkert op i brændeovnen, fejl i el-installationer og uforsigtighed i forbindelse med brug af åben ild. Kampagnen skal få folk til at være opmærksomme, når de anvender ild eller varmekilder. En enkelt fejltagelse eller uforsigtighed kan få alvorlige konsekvenser. En del af brandene sker ikke så meget i selve fritidshuset, men via de aktiviteter, der foregår i området omkring huset. Det sker blandt andet, at gæsterne tømmer deres grill eller aske fra brændeovnen i læhegn eller beplantning, som ligger op ad huset.

Sådan forebygger du brand

Gør brændeovnen sikker
Hold fri plads omkring brændeovnen. Strålevarmen kan antænde papir, pap, møbler o.l. Er der tale om en åben brændeovn, så benyt gnistfang og hav altid et ubrændbart underlag foran brændeovnen. Brug en metalspand til opsamling af aske. Støvsug aldrig en brændeovn, for gløder kan holde sig meget længe.

Pas på havegrillen
Placér ikke havegrillen under et udhæng. Hæld aldrig brændbare væsker direkte på en varm grill. Sørg for, at underlaget er i orden, så grillen ikke kan vippe eller vælte og undlad at placere grillen et sted, hvor andre mennesker hele tiden skal passere. Lad ikke børn eller dyr nærme sig grillen. Grillkul må ikke smides i naturen, men skal bortskaffes i metalspand.

Smid aldrig cigaretskod i naturen
Tørt græs fænger let, og den slags uforsigtighed kan hurtigt forårsage store brande.

Sæt røgalarmer op i sommerhuset
Det er hensigtsmæssigt at montere røgalarmer. Personer i huset bliver advaret i tide, også under søvn – og er huset ubeboet, kan alarmen evt. give signal til naboerne. Placer alarmen eller alarmerne på strategisk vigtige steder i huset – fx i loftet – og tjek også batteriet jævnligt, gerne ved hvert besøg.

Fjern kvas og haveaffald
Kvas og haveaffald bliver meget hurtigt tørt. En gnist kan nemt antænde kvaset, og det kan være fristende at bruge kvas til et lille bål.

Parkering af biler
Biler udstyret med katalysatorer kan forårsage brand i bevoksning. Tænk derfor over, hvor du parkerer din bil. Parker f.eks. ikke i højt græs.

Brochure: Seks gram træ kan ødelægge dit sommerhus (PDF-format)

VærktøjerTil forsidenPrintervenlig version af denne sideOversigt over BFUC.dkSend denne side til en venSøg på BFUC.dk
Nyheder

Service og eftersyn af brandsluknings- materiel

Få gode råd og hjælp til at indkøbe, opsætte og vedligeholde virksomhedens brandslukningsmateriel.

Få effektiv undervisning i førstehjælp ved hjertestop

BFUC tilbyder nyt intensivt og højeffektivt kursus i genoplivning med hjertestarter.

Førstehjælp - lige i øjet

Dagligt rammes mange medarbejdere af ”noget i øjet”. Ofte små ting, der har stor effekt. Vi har alle...

Alt for få kan redde deres børn

8 ud 10 aner ikke, hvordan man giver førstehjælp til børn.

Reklamer