Førstehjælp / UddannelseKurser for virksomhederSikkerhedOm BFUC

Nyhed

30/11/2009

Førstehjælp giver forældre tryghed

14 nybagte forældre fra Køge-egnen har lært at yde førstehjælp til deres babyer. Kurset er et samarbejde mellem BabySam og Beredskabsforbundet.

14 nybagte forældre, babypludren og en instruktør med en plasticbaby var ingredienserne, da BabySam Køge afholdt kursus i babyførstehjælp.

I samarbejde med Beredsskabsforbundet har BabySam valgt at tilbyde deres kunder et kursus, der skal give de nybagte forældre en større viden om forebyggelse af ulykker og sætte dem i stand til at handle i livstruende situationer.

- Jeg råder altid til, at man hjælper, uanset om man kan førstehjælp eller ej. I livstruende situationer er det trods alt vigtigere at gøre noget, også selvom det ikke er helt korrekt. Men her på kurset lærer forældrene de rigtige metoder, så de ikke skader barnet unødigt, sagde Søren Brandt, der er instruktør fra Beredskabsforbundet.

I dagens anledning var han mødt op, for at gøre forældrene mere trygge ved de situationer, som de forhåbentlig aldrig kommer til at opleve med deres babyer. Forældrenes forudsætninger for at deltage i kurset var ifølge Søren Brandt meget blandede.

- Nogen har et førstehjælpskursus, der trænger til at blive opfrisket, mens andre aldrig har lært førstehjælp, men kommer her, fordi de er nybagte forældre, sagde han.

Christina Strøm er en af dem, der har valgt at betale 300 kroner for førstehjælpskurset.

Som førstegangsmor er hun opsat på at være forberedt, hvis uheldet skulle være ude for datteren Julie, der er tre måneder.

- Om en måned begynder Julie at få rigtig mad, og der gør det mig mere tryg at vide, hvordan jeg skal reagere, hvis hun får maden galt i halsen. Man hører så mange historier om hvordan det er gået galt for forældre, især det første år, hvor børnene også er udsat for vuggedød, så derfor ville jeg gerne have opdateret mit førstehjælpskursus med et, der er specifikt for babyer, sagde hun.

Opfriskning
Under Søren Brandts oplæg vandrer flere forældre rundt med deres børn på armen, trøster dem, giver dem mad eller skifter dem. Men et enkelt par har valgt at lade deres søn på et år blive passet, for bedre at kunne koncentrere sig om at få det fulde udbytte af kurset.

- Vi har oplevet en episode, hvor der sad noget fast i halsen på vores søn Claes. Det er svært ikke at gå i panik, når sådan noget sker. Vi har førstehjælp, men vi synes, at det er vigtigt at have et kursus specielt til babyer, forklarer Lone Wøldike og Henrik Poulsen om årsagen til, at de har valgt begge at bruge tre timer på kurset.

På trods af, at parret i forvejen har et kursus i førstehjælp, har de fået et stort udbytte af kurset.

- Det er en del anderledes med livreddende førstehjælp til babyer, fordi man kun bruger to fingre til at trykke på brystkassen med, og fordi man kan komme til at springe barnets lunger, hvis man puster for kraftigt. Vi fik et trick om at puste lyden »H«, når man giver kunstigt åndedræt, sagde Lone Wøldike, der sammen med kæresten i fremtiden er klar, hvis uheldet skulle være ude for deres eget eller andre børn.

Kilde: Dagbladet Køge

  Share Anbefal denne side til dine venner på FaceBook.

Anbefal denne side til dine følgesvende på Twitter.
VærktøjerTil forsidenPrintervenlig version af denne sideOversigt over BFUC.dkSend denne side til en venSøg på BFUC.dk
Nyheder

Service og eftersyn af brandsluknings- materiel

Få gode råd og hjælp til at indkøbe, opsætte og vedligeholde virksomhedens brandslukningsmateriel.

Få effektiv undervisning i førstehjælp ved hjertestop

BFUC tilbyder nyt intensivt og højeffektivt kursus i genoplivning med hjertestarter.

Førstehjælp - lige i øjet

Dagligt rammes mange medarbejdere af ”noget i øjet”. Ofte små ting, der har stor effekt. Vi har alle...

Alt for få kan redde deres børn

8 ud 10 aner ikke, hvordan man giver førstehjælp til børn.

Reklamer