Førstehjælp / UddannelseKurser for virksomhederSikkerhedOm BFUC

Nyhed

08/12/2009

Antallet af børneforgiftninger topper i ”ulvetimen”

Mens far og mor styrter rundt for at lave mad og andre ting, går børnene ombord i medicinskabet eller rengøringsmidlerne, viser henvendelser til Giftlinien på Bispebjerg Hospital.

”Ulvetimen” mellem klokken 17 og 19 kan i mere end én forstand vise sig at være gift for både den gode stemning og helbreddet hos de yngste medlemmer i travle børnefamilier.

Det viser en ny status fra Giftlinien på Bispebjerg Hospital, der døgnet rundt tager mod opkald og rådgiver bekymrede borgere og læger på skadestuer om forgiftninger.

Statistikken over opkald viser således, at der kommer rigtigt mange henvendelser med afsæt i begivenheder i ”ulvetimen”. Mens far og mor er travlt optaget af madlavning og andre gøremål, kan børnene finde på at ”gå ombord i medicinskabet eller rengøringsmidlerne”, konstateres det.

Som eksempler nævnes børn, der har drukket sulfo eller lampeolie. En slurk opvaskemiddel er også en klassiker, ligesom der kommer henvendelser om kosttilskudspiller og ”planter i haven”.

- I langt de fleste tilfælde de fleste tilfælde skal barnet bare have et klap på kinden og et glas mælk, siger overlæge Niels Ebbehøj fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Bispebjerg Hospital til hospitalets medarbejderblad.

I perioder har der også været mange opkald om andre ting, f.eks ”silicagel”, poser med små affugtnings-kugler, som ligger sammen med f.eks. nye tasker, jakker og sko, og som fremstår så indbydende, at små børn får lyst til af spise dem – hvorefter de skrækslagne forældre ringer til Giftlinien.

- Det første, vi siger, er: ”Det er ikke farligt”. Ofte vokser angsten i folks hoved, så de er helt ude af den, når vi taler med dem. Når først det er slået fast, at der ikke er nogen risiko, kan vi begynde at tale roligt sammen, siger afdelingssygeplejerske Lotte Lydeking.

Tidligere var Giftlinien udelukkende rettet mod fagfolk, men i august 2006 åbnede den også for henvendelser fra befolkningen. Antallet af henvendelser vokser støt og ventes at komme op på 15.000 i år.

Kilde: Berlingske Tidende

  Share Anbefal denne side til dine venner på FaceBook.

Anbefal denne side til dine følgesvende på Twitter.
VærktøjerTil forsidenPrintervenlig version af denne sideOversigt over BFUC.dkSend denne side til en venSøg på BFUC.dk
Nyheder

Service og eftersyn af brandsluknings- materiel

Få gode råd og hjælp til at indkøbe, opsætte og vedligeholde virksomhedens brandslukningsmateriel.

Få effektiv undervisning i førstehjælp ved hjertestop

BFUC tilbyder nyt intensivt og højeffektivt kursus i genoplivning med hjertestarter.

Førstehjælp - lige i øjet

Dagligt rammes mange medarbejdere af ”noget i øjet”. Ofte små ting, der har stor effekt. Vi har alle...

Alt for få kan redde deres børn

8 ud 10 aner ikke, hvordan man giver førstehjælp til børn.

Reklamer