Førstehjælp / UddannelseKurser for virksomhederSikkerhedOm BFUC

FRIVILLIGTANKEN

 

En frivillig i Beredskabsforbundet er en person, der foruden sin civile beskæftigelse løser opgaver for redningsberedskabet.

Frivillige i Beredskabsforbundet får en beredskabsfaglig uddannelse, og forbundet sørger for, at den frivillige løbende får kurser. Den frivillige kan løse opgaver i forhold til sin uddannelse.

Beredskabsforbundet mener, at en veluddannet frivilligstyrke er en naturlig del af såvel det statslige som det kommunale redningsberedskab - civiles hjælp til civile. Når der sker store uforudsete ulykker, er et professionelt beredskab ikke altid tilstrækkeligt, enten fordi der skal bruges mange hjælpere på én gang, eller fordi hjælpeindsatsen strækker sig over en lang periode. Frivillige er her et nødvendigt supplement.

Frivillige, der er en integreret del af lokalsamfundet, kan præge lokalsamfundet både på det politiske plan og via deres arbejdspladser og sociale liv.

Frivilligstyrken skal være klar til hurtig indsats og engagere sig i den løbende debat om uddannelse, mulige opgaver og lokalberedskabets sammenhænge. I lyset af terrorangrebet på USA i 2001 og de efterfølgende begivenheder har Beredskabsforbundet iværksat en telefonkæde, der omfatter frivillige over hele landet.


Det danske samfund og redningsberedskab har brug for frivillige. Sådan nogen, der ikke er sig selv nok. Sådan nogen, der stopper op, hvis andre har brug for hjælp. Ikke fordi de vinder noget ved det, men fordi de føler, at det er det rigtige at gøre.

Ønsker du at være frivillig eller høre mere om, hvad de frivillige laver i dit nærområde, kan du kontakte din lokale kreds. Du finder navn og telefonnummer på kredslederen ved at trykke på den region, som din kommune ligger i. Herefter bliver kredsene listet op. Se regionerne her

Som frivillig kan du blive medlem af Beredskabsforbundet. Det koster dig ikke noget. Beredskabsforbundet er det foreningsmæssige ståsted for frivillige i redningsberedskabet, og vi arbejder for bedre vilkår for frivillige - og dermed for et bedre beredskab til gavn for hele samfundet.

Beredskabsforbundet har brug for medlemmer, som med deres medlemskab tilkendegiver støtte til frivilligtanken og giver Beredskabsforbundet mulighed for at arbejde endnu bedre for de frivilliges sag.

Brochure om frivillighed i Beredskabsforbundet

Læs mere om Beredskabsforbundet

VærktøjerTil forsidenPrintervenlig version af denne sideOversigt over BFUC.dkSend denne side til en venSøg på BFUC.dk
Nyheder

Service og eftersyn af brandsluknings- materiel

Få gode råd og hjælp til at indkøbe, opsætte og vedligeholde virksomhedens brandslukningsmateriel.

Få effektiv undervisning i førstehjælp ved hjertestop

BFUC tilbyder nyt intensivt og højeffektivt kursus i genoplivning med hjertestarter.

Førstehjælp - lige i øjet

Dagligt rammes mange medarbejdere af ”noget i øjet”. Ofte små ting, der har stor effekt. Vi har alle...

Alt for få kan redde deres børn

8 ud 10 aner ikke, hvordan man giver førstehjælp til børn.

Reklamer